Dag 8: Koele komkommerpads 

Naast de gebruikelijke reinigingsrituelen kun je onze Demak’Up-producten met een beetje creativiteit ook nog voor andere doeleinden gebruiken. Eén van onze favoriete toepassingen zijn deze koele komkommerpads die je wallen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen!

During the day: Citroen- & komkommerdetoxwater

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • ½ 4 komkommer, in schijfjes
  • ½ citroen, in schijfjes
  • Optioneel: ijsblokjes

De voordelen:

Komkommer bevat vele vitaminen, waaronder A, B1, B2, B6, B11 en C. Omdat de komkommer veel water bevat helpt het goed tegen vochttekort. Daarnaast verwijdert het vele slechte stoffen in de lever en nieren, en gaat het verstoppingen tegen. Citroen ontgift de lever en darmen. Dit superfruit verlaagt bovendien de bloeddruk en versterkt de bloedvaten.

At Night: Koele komkommerpads

Ingrediënten:

  • ½ Komkommer
  • 8 Demak’Up wattenschijfjes

De stappen:

Pureer de ongeschilde komkommer op hoge snelheid in een blender of met een staafmixer tot deze vloeibaar is. Indien nodig kun je een beetje water toevoegen om de substantie te verdunnen. Dompel de wattenschijfjes in het frisse komkommersap en knijp het overtollige sap eruit door de watjes tussen de handpalmen te drukken. Plaats de watjes plat en gescheiden in een plastic boterhamzakje of hersluitbare diepvrieszak. Vries de watjes in om ze te koelen en zo de versheid te bewaren. Laat de watjes na bevriezing twee minuutjes op kamertemperatuur ontdooien en reinig ondertussen je gezicht met één van de Demak’Up-producten. Leg de watjes vervolgens als kompressen op je ogen gedurende tien minuten. Gebruik één watje per oog; de overige watjes kun je bewaren voor een volgende keer!

De voordelen:

De koele pads werken tegen vermoeide ogen en wallen, en helpen de dunne huid rondom je ogen te hydrateren.

Tip van Kim Berger

Vaak adviseren wij onze klanten om een wattenschijfje te gebruiken om hun gezicht af te drogen, in plaats van een handdoek. Droog de huid na het reinigen door lange bewegingen met een wattenschijfje te maken over het gezicht. Dit verwijderd dode huidcellen en is ideaal voor mensen met een gevoelige huid. 

Mellanie Frerichs

“Niets voelt beter dan een fris gezicht!”

Blog: Mellaah

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie dan achter in de comments!

Jullie reacties